Френското правителство одобри проектозакона, който цели да накара неваксинираните хора

...
Френското правителство одобри проектозакона, който цели да накара неваксинираните хора
Коментари Харесай

Правителството във Франция одобри пртоектозакона, свързан с ваксинирането

Френското държавно управление утвърди проектозакона, който цели да накара неимунизираните хора в страната да се ваксинират, съобщи Франс прес. Според представителя на кабинета Габриел Атал законопроектът е бил прегледан на среща на министрите и се чака да бъде показан в Народното събрание идната седмица.

Основните положения в него бяха обрисувани от президента Еманюел Макрон предходната седмица, като той планува разширение на  условията за показване на документ за имунизация или отрицателен ПСР тест при посещаване тук-там като заведения за хранене, питейни заведения или търговски центрове.

Идеите на управляващите провокираха всеобщи митинги във Франция  и обвинявания от страна на някои политици, че Макрон злоупотребява с властта. 

Говорителят на държавното управление Габриел Атал обаче съобщи, че страната навлиза в четвърта вълна на пандемията. Той изясни, че ще има и някои промени по отношение на първичните проекти на държавното управление.Така да вземем за пример санкциите за бизнесите, които не ревизират клиентите си, ще бъдат доста по-ниски от по-рано оповестената сума от 45 хиляди евро. Те ще стартират от 1 500 евро и последователно ще се усилват при наново нарушаване. Освен това жителите, които не съблюдават разпоредбите, в началото няма да бъдат глобявани изобщо. Не е ясно по кое време тъкмо този гратисен интервал ще свърши, само че се допуска, че ще бъде по-малко от месец.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР