Френското посолство реагира на публикация на лидера на Възраждане Костадин

...
Френското посолство реагира на публикация на лидера на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

Дълбоко възмущение. Посолството на Франция реагира на коментар на Костадинов за френския отбор по футбол

Френското посолство реагира на обява на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов в профила му в обществената мрежа Facebook. Той дефинира писмото като " интервенция във вътрешните работи " на България.

" Объркан съм! Кой е европейският и кой е африканският тим? ", е написал Костадинов в коментар към фотография на националните тимове по футбол на Мароко и Франция . На 15 декември те играха на полуфинала на Световното състезание по футбол, което се организира в Катар.

Публикацията на Костадинов евентуално цели да иронизира обстоятелството, че футболисти на френския нацонален тим са чернокожи.

За реакцията на посолството заяви самият Костадинов в сряда, още веднъж с обява във Facebook.

" Посолството показва твърдо дълбокото си отвращение от думите на господин Костадинов във Facebook, визиращи тима на Франция ", написа в писмо на дипломатическото посланичество до парламентарната група на " Възраждане ".

Пред Свободна Европа от посолството потвърдиха достоверността на писмото.

" Бихме желали да напомним, че френската нация се състои от френски жители, които са безусловно равни по права и отговорности, без каквото и да е разграничаване по генезис, вяра и пол ", написа дипломатическото посланичество на Франция.

Костадинов дефинира писмото им като " интервенция във вътрешните работи на България ".

" От френското посолство ни изпратиха общително писмо, с което показват възмущението си от моя обява във Facebook. Ние им изпратихме общителен отговор, с който изразихме възмущението си от следващата френска интервенция във вътрешните ни работи ", написа в сряда Костадинов.

В писмения си отговор до посолството на Франция от " Възраждане " на собствен ред показват " твърдото си отвращение от думите в писмото, визращи обявата на Костадин Костадинов ".

В писмото на " Възражбдане " се споделя, че Франция има " традиция в намесата във вътрешните работи на България ". Дава се за образец " извършения неприемлив напън за повдигане на българското несъгласие над началото на преговорния развой за участието на Северна Македония в Европейския съюз ".

През юни българският парламент така наречен френско предложение за решение на разногласието със Северна Македония. ​„ Възраждане “ гласоподава срещу. То беше наречено „ френско ", тъй като идва по време на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Всъщност е план на Европейски Съюз. Предложението планува започване на европреговори със Скопие, като българските претенции бъдат обезпечени посредством преговорната рамка.

" Възраждане " е четвъртата по бройка политическа мощ в Народното събрание. Партията постоянно заема крайни позиции и приканва за овакантяване на Европейски Съюз и НАТО. От партията проведоха митинги против присъединението на Северна Македония в Европейски Съюз, а в последно време - против решението на България да даде оръжия на нападната от Русия Украйна. На митингите на партията се веят съветски флагове. Костадинов самичък се назовава водач на проруска партия ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР