Френското издание Le Monde публикува статия за случващото се у

...
Френското издание Le Monde публикува статия за случващото се у
Коментари Харесай

Le Monde: Българската “нощна стража” срещу корупцията продължава вече 50 дни

Френското издание ”Le Monde ” разгласява публикация за протичащото се у нас. Това е следващата интернационална медия, която написа за антиправителствените митинги в страната, които през днешния ден навлязоха в своя 49-ти ден. До този миг за митингите в България против премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев са писали издания от ранга на ”Ню Йорк Таймс ”, ”Шпигел ”, ”Дер Щандард ”.
Ето и

" 27-ми август е петдесетият ден, в който жители на България ще окупират алегорични точки в столицата и други градове в страната. Въпреки че губи част от заряда си през последните няколко дни, шареното протестно придвижване, което упорства за оставката на консервативното държавно управление на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, продължава. То се случва макар опитите на държавното управление да си върне контрола над обстановката. Борисов и Гешев са посочени за виновни за процъфтяването на корупцията в най-бедната страна в Европейски Съюз.

“Тези демонстрации събират хора от всички политически окраски, които желаят едно и също нещо - оставката на тези две фигури, които са директно виновни за високите равнища на корупцията в България, изключително обвързвана с европейските фондове”, безапелационен е Емил Георгиев - юрист от самодейността “Правосъдие за всеки”.

Гражданското придвижване упорства за промени в правосъдната система още от 2015 година Смята се, че системата е неефективна, защото нито един настоящ политик не е бил наказан. За информация - обстановката е доста по-различна в прилежаща Румъния, която беляза забележителен напредък по въпроса от приемането си в Европейски Съюз ".

В останалата част от публикацията изданието дава хронологията на събитията у нас от началото на демонстрациите, провокирани след акцията на Христо Иванов в парк “Росенец” и последвалата невиждана акция на прокуратурата в президентството.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР