Френско-швейцарският флейтист Еманюел Паю е поредният звезден солист, който ще

...
Френско-швейцарският флейтист Еманюел Паю е поредният звезден солист, който ще
Коментари Харесай

Флейтистът Еманюел Паю гостува на Софийската филхармония

Френско-швейцарският флейтист Еманюел Паю е следващият звезден солист, който ще свири със Софийската филхармония на 31 март. Под палката на маестро Найден Тодоров той ще показа неокласическия Концерт за флейта от Карл Нилсен, впечатляващ със своята виртуозност и комизъм. Маестро Найден Тодоров добавя програмата с обичаната Симфония 3 от Брамс.
Еманюел Паю носи справедливо прозвището " най-хубавият флейтист на новото време ". Най-младият солист в историята на оркестъра на Берлинската филхармония и единственият флейтист в света, подписал контракт за соло записи с " EMI Classics ", Еманюел Паю е един от най-вълнуващите и авантюристичен музиканти през днешния ден. Направил е повече от 20 записа, които получават единомислещо самопризнание от рецензията и са обсипани с награди. Еманюел Паю свири с идентична пристрастеност барок, джаз, класика, камерна и оркестрова музика.
Едва на 22-годишна възраст той получава покана от Клаудио Абадо и се причислява към Берлинската филхармония като соло флейтист - позиция, която заема до през днешния ден. Еманюел Паю се радва на необятна интернационална кариера като солист и камерен музикант.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР