Френският вестник Le Monde публикува репортаж от Краматорск, в който

...
Френският вестник Le Monde публикува репортаж от Краматорск, в който
Коментари Харесай

Le Monde: На страната на Украйна се бият 70 френски доброволци, 10 са загинали

Френският вестник Le Monde разгласява репортаж от Краматорск, в който има някои детайлности за броя на френските доброволци в Украинския интернационален легион, техния генезис и мотивация.

Според няколко членове на Легиона сред 60 и 70 френски жители в този момент се бият в неговите редици . Тази цифра е мъчно да се ревизира, признава кореспондентът, а командването на Легиона не разкрива такава информация и множеството от легионерите отхвърлят да поддържат връзка с медиите.

Вестникът е разговарял с трима мъже, от които единствено един е показал трите си имена и е разрешил фотографията му да бъде оповестена, и то очевидно, тъй като към този момент е някогашен боен - ​​получил е тежки пострадвания, изгубил е крайник и се връща в родината си.

Никой от тримата не споделя, че е бил притеглен във войната с пари (руската агитация показва чужденци, воюващи на страната на Украйна, като наемници, даже в случай че са имали украинско поданство, само че от открити източници е известно, че чиновниците на Международния легион получават общоприета заплата за въоръжените сили на Украйна, която по стандартите на доста страни не е толкоз голяма).

Единият (вестникът го назовава Пиер, като прецизира, че това име не е истинско) е служил в предишното във френската войска, след което е работил като държавен чиновник във Франция. Той поддържа " персонални и другарски връзки " с Украйна през последните 10 години, а през март предходната година се включил към Легиона. Вторият няма боен опит и има сполучлив бизнес. И двамата акцентират, че се бият от откровеното разбиране, че Украйна е права и нуждата да й оказват помощ да се отбрани от съветската експанзия.

Единственият, който посочва името си е Брандън Никола, също е служил в предишното във френската войска, само че не си намерил постоянна работа в цивилния живот. За мотивацията си той споделя следното: " Не скърбя, че пристигнах да се удрям за Украйна, да оказа помощ на нейния народ да се освободи от руснаците ".

Според няколко източника, близки до Международния легион, от началото на войната в Украйна от неговите редици има 10 починали френски доброволци.
 В Украйна е погубен ирландски войник
В Украйна е погубен ирландски войник

Той се е сражавал в Международния легион на украинската армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР