Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан заяви вчера в Хавана,

...
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан заяви вчера в Хавана,
Коментари Харесай

Френският външен министър е на посещение в Куба

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи през вчерашния ден в Хавана, че двудневното му посещаване в Куба цели да укрепи френско-кубинските връзки, съобщи Франс прес.

"Ние имаме доста позитивни, динамични връзки и моята аудиенция има за цел да задълбочи тази динамичност и да я ускори ", сподели Льо Дриан пред кубинския си сътрудник Бруно Родригес във външното министерство в Хавана.

Визитата продължи със среща в президентския замък с новия кубински държавен глава Мигел Диас-Канел. Според публично официално съобщение, прочетено по националната телевизия, срещата е минала в доста сърдечна атмосфера.

"Двете страни акцентираха положителните си връзки и показаха предпочитание за политически разговор на високо ниво ", са споделя в официалното съобщение.

Льо Дриан и Диас-Канел дефинираха като удобно развиването на икономическите и комерсиалните връзки сред двете страни и признаха възходящата роля на френските компании в кубинската стопанска система, основно в енергийния, транспортния и строителния бранш.

В Куба работят към 30 френски компании.

Жан-Ив Льо Дриан е първият върховен представител от екипа на президента Еманюел Макрон, който посещава карибската страна. Той е и първият европейски външен министър, който идва в Хавана, откогато през април Диас-Канел стана президент.

Преди да завърши визитата си в Латинска Америка, почнало с Колумбия, Льо Дриан ще се срещне на следващия ден с кубинския министър на външната търговия и задграничните вложения Родриго Малмиерка и ще прегледа историческия център на кубинската столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР