Френският тост е познат и консумиран по целия свят в

...
Френският тост е познат и консумиран по целия свят в
Коментари Харесай

5 начина да приготвим френски тост със стил


Френският тост е прочут и употребяван по целия свят в разнообразни разновидности и усети. Обикновено предлаган като десерт, най-много за закуска, той се прави извънредно бързо и елементарно и не са нужни специфични артикули. Всеки има в кухнята самун (в идеалния случай бял), яйца и някакъв тип лой. Макар да не ги наричахме френски тост, всички сме израснали с вкусните пържени филийки на баба, на които не им трябваше нищо друго за поръсване.

Разбира се, има доста разновидности по какъв начин да консумираме този обичан десерт. Днес ви споделяме 5 вкусни хрумвания за френски тост, които да приготвим със жанр и безусловно да си оближем пръстите.

1. Френски тост с Nutella и банан

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Yael Kacew (@yaeleat)

Този известен вид на френски тост е напълно с шоколадов крем. Хлябът се пържи по класическия метод в тиган с яйца, захар и масло. След това филийките се разрязват на половина диагонално, намазват се с Nutella или различен шоколадов крем по желание и се прегъват. Ако желаете, можете да добавите късчета банан към лешниковия крем.

2. Френски тост с крем и плодове

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Alejandra Lopez (@hello_alejandra_)

Ваниловият крем и плодовете са известен метод за овкусяване на френския тост. Боровинките, къпините, аленото френско грозде, малините и ягодите се съчетават най-добре с френски тост, който можете да гарнирате с малко мента, в случай че желаете. Можете сами да приготвите крем или да го купите от супермаркета и да го затоплите, преди да го излеете върху тоста.

3. Веган френски тост

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Toni | Plant-Based on a Budget (@plantbasedonabudget)

За наслада на всички вегани, има и рецепта за веган френски тост. Тук класическите съставки на ястието (яйца и мляко) са сменени с веган други възможности като брашно от нахут, с изключение на или ядки, растително мляко и веган масло и сметана.

4. Пикантен френски тост

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от akio_yoshizaki (@akio_yoshizaki)

Друга известна версия на френския тост е тази с масло, бъркани яйца, бекон и наденица. Ястието е солено, само че доста вкусно. Изпечете хляба с масло в тиган и го поставете в чинията, до момента в който е още топъл, с цел да може от горната страна да се разтопи парче масло. През това време пригответе останалите съставки във втори тиган.

5. Френски тост по американски

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от まるピメ子 (@marupimeko)

За американски привкус поднесете готовия френски тост с кленов сироп. Добавете пресни плодове като боровинки, ягоди и малини, поръсете с пудра захар и закуската ви ще придобие същински американски усет.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР