Френският технологичен гигант Atos, който произведе и достави новия Български

...
Френският технологичен гигант Atos, който произведе и достави новия Български
Коментари Харесай

Френски гигант, за който работят над 1500 българи, продава част от бизнеса си

Френският софтуерен колос Atos, който създаде и достави новия Български суперкомпютър Discoverer и за който работят над 1500 българи, разгласи, че е влезнал в извънредни договаряния с италианската инженерингова компания Lutech за продажба на част от своите активи в Италия.

Стъпката идва под натиска на вложителите, настояващи за повишение на рентабилността на компанията.

Италианският бизнес, препоръчан за продажба, съставлява 2% от общите доходи на групата през 2021 година, излиза наяве от информация на компанията. По-рано Atos започва стратегия за продажба на активи на стойност 700 милиона евро, с цел да финансира своя проект за възобновяване.

Компанията към момента не е оповестила цената на договорката за Atos Italia, само че съгласно източници, тя може да е към 240 милиона евро

Продажбата на италиански активи изключва дейностите на Atos, свързани със суперкомпютри. Припомняме, че компанията създаде високоизчислителната машина Discoverer в България. Освен това Atos притегли вниманието тази година и с откриването на собствен световен център за киберсигурност.

Френската група участва у нас с две свои сдружения, в които работят над 1500 чиновници и дават IT решения и услуги за корпоративни клиенти в над 40 страни по света

Базираната в Милано Lutech дава необятна гама от услуги в помощ на фирмите да цифровизират бизнеса си - от IT инфраструктура до облак и киберсигурност. Фирмата бе закупена предходната година от Apax Partners в договорка, оценяваща я на към 500 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР