Френският шампион Пари Сен Жермен допусна шокиращо поражение с 0:2

...
Френският шампион Пари Сен Жермен допусна шокиращо поражение с 0:2
Коментари Харесай

Посредствен ПСЖ се сгромоляса насред Парк де Пренс срещу Рен

Френският първенец Пари Сен Жермен позволи шокиращо проваляне с 0:2 в семейството си на Рен в дуел от 28-ия кръг на Лига 1. Парижани изиграха доста слаб мач и напълно закономерно изгубиха. Попаденията за гостите означиха Карл Токо Екамби в 45-ата и Арно Калимуендо в 48-ата минута.

Треньорът на ПСЖ - Кристоф Галтие, не можеше да разчита на Серхио Рамос, Неймар, Ашраф Хакими и Маркиньос. Атаката на отбора пък бе водена от звездите Килиан Мбапе и Лионел Меси, които обаче пропуснаха няколко положителни положения при резултат 0:0.

Гостите стартираха по-добре срещата и сътвориха на няколко пъти напрежение в наказателното поле на парижани още до 11-ата минута.

В 16-ата минута Мбапе и Меси комбинираха добре, а аржентинецът стреля, само че ударът му беше блокиран. Седем минути по-късно Мбапе вкара във вратата на Рен, само че попадението не беше зачетено поради засада, тъй като Фабиан Руис игра с топката по пътя ѝ към французина.

Малко по-късно последваха два съществени пропуща на Мбапе. И двата случая нападателят се измъкваше зад отбраната на гостите, а при втората обстановка, в 26-ата минута, той беше изведен от Меси самичък против Манданда, само че не съумя да го преодолее. Меси също изпусна още един късмет за домакините.

Пет минути преди края на първата част аржентинецът отново откри Мбапе на отлична позиция, само че и този път Манданда се намеси уверено.

В самия завършек на първото полувреме Рен шокира домакините. Тогава Токо Екамби изскочи зад отбраната на парижани и през Хуан Бернат не даде късмет на Донарума - 1:0 с първия удар на отбора в очертанията на вратата.

GOAL! PSG 0-1 Rennes (Toko Ekambi)
— The Premier League Club (@TPLCSports)
Три минути след паузата гостите нанесоха втори удар. Тогава Бернат и Марко Верати сгрешиха при композиция между тях, след което последва контраофанзива на Рен, при която Лесли Угочукву подаде на Калимуендо пред вратата и той без проблеми удвои преднината на своя тим.

GOAL! PSG 0-2 Rennes (Kalimuendo)
— The Premier League Club (@TPLCSports)
Гостите се прибраха и чакаха своя късмет на контраофанзива и в 69-ата минута имаха късмет за трети гол, когато на два пъти заплашиха вратаря Джанлуиджи Донарума, като във втория случай италианският пазач отрази изстрел на оказал се самичък против него футболист на съперника.

Меси можеше да понижи изоставането на ПСЖ в 72-ата минута със мощен удар от въздуха, само че Манданда избави. Секунди по-късно Донарума се намеси уверено при нова сериозна заплаха, откакто спря удара на Джед Спенс.

Шест минути преди края на постоянното време Верати имаше добра опция да означи, само че още веднъж Манданда мазета изстрела му.

До края на срещата ПСЖ по този начин и не съумя да направи нищо, с което да заслужи даже почетно попадение и позволи четвъртата си загуба през сезона. След нея отборът остава водач с 66 точки, само че Олимпик Марсилия има късмет да понижи разликата на  седем точки, в случай че по-късно довечера надвие Реймс. Рен пък е пети с 50 пункта.

⌛️ FULL-TIME: Paris Saint-Germain 0-2 Stade Rennais.
— Paris Saint-Germain (@PSG_English)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР