Френският селекционер Дидие Дешан похвали Килиан Мбапе за изявите му

...
Френският селекционер Дидие Дешан похвали Килиан Мбапе за изявите му
Коментари Харесай

Дешан: Ролята на Мбапе като капитан е важна

Френският селекционер Дидие Дешан похвали Килиан Мбапе за изявите му при победа с 2:1 над Нидерландия като посетител в европейска подготовка, която класира “петлите ” на Евро 2024. Нападателят на Пари Сен Жермен вкара и двете попадения в Амстердам.

„ С Килиан на терена няма защо да се тревожиш. Когато той е в такава форма, националният отбор има доста по-голям късмет да печели мачовете си. Много се радваме за него, изключително на фона на това, през което мина през последните дни.

Срещу Нидерландия Килиан сподели мощ и постоянно беше подготвен да получи пас. Съперниковите футболисти се опасяваха от него. Помагаше и на своите съотборници. Видяхме го по какъв начин беше заел позиция вдясно, с цел да компенсира отсъствието на някого. Неговата роля на капитан е значима. Мбапе притегля вниманието върху себе си, само че пък и се пробва да не бъде чак толкоз огромен център на внимание. Знам, че някои биха желали от него да приказва малко повече, само че аз избирам той да приказва повече с краката си “, съобщи Дидие Дешан пред Telefoot./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР