Френският самолетоносач Шарл дьо Гол“ е забелязал турски фрегати, които

...
Френският самолетоносач Шарл дьо Гол“ е забелязал турски фрегати, които
Коментари Харесай

Франция: Турски фрегати карат бронирани машини към Либия

Френският самолетоносач „ Шарл дьо Гол “ е забелязал турски фрегати, които са пренасяли бронирани машини до Либия, предава турският опозиционен новинарски портал  Ahval , представен от Фокус. Турската медия се базира на военни източници в Париж. 

Според информацията, две турски фрегати са били видяни покрай крайбрежията на Триполи, като в тях е имало военно съоръжение и даже военна техника и бронирани машини, както и безпилотни самолети. Предполага се, че Турция ги изпраща към държавното управление на националното единодушие, основано в Триполи, което се намира под обсадата на силите на опозицията от Тобрук, водена от фелдмаршал Халифа Хафтар и неговата „ Либийска национална войска “ (ЛНА). 

През ноември 2019 година Турция подписа съглашение с приетото от Организация на обединените нации държавно управление в Триполи, което разрешава на Анкара да разполага сили в района в помощ на силите на премиера Файез Сарадж. 

Сраженията в страната не престават, макар сериите от договаряния, ориентирани към обезпечаването на спокойно решение на спора и оръжейното ембарго над страната. Въпреки всичко това оръжия и наемници не престават да влизат в Либия, като на страната на Хафтар се допуска, че се борят няколкостотин души от съветската група „ Вагнер “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР