Френският производител Renault напълно представи концептуален хечбек, наречен Megane eVision.

...
Френският производител Renault напълно представи концептуален хечбек, наречен Megane eVision.
Коментари Харесай

Renault показа предвестника на електрически Megane

Френският производител Renault изцяло показа концептуален хечбек, наименуван Megane eVision. Компанията твърди, че прототипът на практика не се разграничава от индустриалната версия, която би трябвало да дебютира през идната година. Той е построен върху модулната платформа CMF-EV, която е създадена особено за коли с електрически мотори.

Новият модел получи безрамкови порти, матрични фарове, 20-инчови джанти и прибиращи се дръжки на вратите. Колата няма обичайна радиаторна решетка, а страничните огледала са заменили от камери, които демонстрират изображения на специфични монитори навътре в колата.

Електромобилът е дължина 4210 мм и широчина 1800 мм, като по този метод прототипът отстъпва по габарити на настоящето потомство Megane. Междуосието на електрическия хечбек е 2700 милиметра. Собственото му тегло е 1650 кг.
 Снимка 500862
Източник:

Megane eVision с предно задвижване е оборудван с електрически мотор с мощ 217 к.с. и 300 Нм въртящ миг. Хечбекът форсира до 100 км в час за по-малко от 8 секунди. Точният запас на мощ на новия електрически автомобил към момента не е посочен от Renault. Но съгласно пресслужбата на френската компания, ще бъде задоволителен с цел да пътувате от Лондон до Нюкасъл. От Renault акцентират, че електрическият автомобил ще измине това пътешестване за същото време като автомобил с обичаен мотор с вътрешно горене. Разстоянието сред тези британски градове е малко над 450 километра.

През февруари тази година Renault показа обновеното семейство Megane. За първи път моделът получи вид на зареждаем акумулаторен хибрид (PHEV). Силовият елемент на тази трансформация включва 1,6-литров бензинов мотор, два електрически мотора и трансмисия без съединител. Общата мощ на хибридния Megane е 160 конски сили. Автомобилът може да измине 50 километра единствено на електрическа двигателна сила при оптималната скорост от 135 км в час.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР