Френският президент и японският премиер Фумио Кишида изразиха днес желанието

...
Френският президент и японският премиер Фумио Кишида изразиха днес желанието
Коментари Харесай

Франция и Япония ще засилят партньорството си в сферата на сигурността

Френският президент и японският министър председател Фумио Кишида показаха през днешния ден желанието си да засилят партньорството сред двете страни в областта на сигурността в Азиатско-тихоокеанския район, съобщи Франс прес.

„ Тъй като едностранните опити да се промени статуквото със мощ в Източнокитайско и Южнокитайско море се ускоряват и средата за сигурност е все по-напрегната, ние желаеме да продължим да насърчаваме съдействието с Франция - една тихоокеанска страна “, сподели Кишида, визирайки Китай и намеквайки по-специално за взаимните военни учения с Франция.

Японският министър председател стартира през днешния ден със спирка в Париж обиколката си в Европа и Северна Америка, имаща за цел да се срещне с водачите на останалите страни от Г-7, на който формат Япония неотдавна пое ротационното председателство за една година.

„ Франция е водещ сътрудник в постигането на свободно и отворено Индо-тихоокеанско пространство “, означи японският министър председател преди работната вечеря в Елисейския замък, като приветства също по този начин двустранното съдействие в автомобилната промишленост (съюзът сред " Рено " - " Нисан " - " Мицубиши " ), както и в сферите на нуклеарната сила, възобновима сила или гражданска авиация.

обеляза общото предпочитание за „ създаване на нови партньорства “ в допълнение към към този момент съществуващите и загатна за нови „ начинания, нужни за битка с изменението на климата “.

Франция се интересува също от съдействие в региона на въоръженията, откакто Япония извърши съществена проверка на отбранителната си тактика и усили доста военните си разноски, означи Елисейският замък.

Двете страни работят също по взаимни планове за развиване в Азиатско-тихоокеанския район, като да вземем за пример във Фиджи.

Фумио Кишида означи също по този начин решимостта на японското председателство на Г-7 " членовете на формата да работят като обединен блок, с цел да продължат да ускоряват глобите против Русия " и да поддържат Украйна.

„ Япония може да разчита на нашата непоколебима поддръжка пред лицето на нарушаванията на интернационалното право от страна на Пхенян “, сподели.

Той предложения също по този начин своя посетител да посети строителната площадка на катедралата " Нотр Дам ", защото пожарът в нея през 2019 година провокира вълна от съпричастие по света, изключително в Япония.

„ Бях му заречен, когато пристигна в Париж, да мога да му покажа напредъка на работата “, сподели Макрон.

Той напомни и графика за повторното отваряне на катедралата в края на 2024 година, който самичък сложи през 2019 година и който тогава беше считан за доста упорит.

„ Виждаме, че когато дефинираме цел, когато вършим нещата по верния метод..., вървим напред и затова ще реализираме тази цел, изключително като се оправяме добре и вършим нещата да наподобяват добре “, сподели Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР