Френският президент Еманюел Макрон заяви тази нощ, че изтребителите, които

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви тази нощ, че изтребителите, които
Коментари Харесай

Макрон: Украйна не може да получи изтребители в близките седмици

Френският президент Еманюел Макрон съобщи тази нощ, че изтребителите, които желае да получи Украйна, не може " никога " да бъдат доставени " в околните седмици " и увери, че ще избра да достави " по-полезни " и " по-бързи " оръжия, съобщи Франс прес.

" Не изключвам безусловно нищо ", уточни френският водач пред публицисти във връзка възможни доставки на бойни самолети. Но " през днешния ден това не дава отговор на потребностите ", изясни той след европейска среща на върха в Брюксел, където участва и украинският му сътрудник Володимир Зеленски.

По време на обиколката си из Европа в сряда и четвъртък водачът на Украйна непрекъснато изтъкваше, че страната му има потребност от изтребители, с цел да постави завършек на войната, водена от Русия.

Президентът Макрон увери, че " доста задълбоченият и доста прецизен диалог ", който той е продел в сряда със  Зеленски в Париж, е посочил, че би трябвало с приоритет " да бъде сторено всичко, с цел да се помогне на Украйна в съпротивата през околните седмици " и " да се водят напролет и лятото потребни интервенции, в случай че желаеме след това да можем да водим паралелно дипломатически дейности ".

От главно значение е съдружниците с приоритет да преглеждат доставките на " най-полезна " и " най-бърза " техника, добави той. Според оценката му оръдията " Сезар " и системите за Противовъздушна отбрана със междинен обхват " Мамба ", предоставяни от Франция, дават отговор на тези критерии.

Може би би трябвало " по-интензивно " да се доставя артилерия, която " дава опция за офанзиви по суша или за опозиция ", сподели Макрон и даде обещание " да работи по въпроса в околните дни ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР