Френският президент Еманюел Макрон в петък призова производителите на отбранителна

...
Френският президент Еманюел Макрон в петък призова производителите на отбранителна
Коментари Харесай

Макрон призовава френските отбранителни фирми да увеличат производството, за да подкрепят Украйна

Френският президент Еманюел Макрон в петък прикани производителите на отбранителна техника да усилят производството и нововъведенията, до момента в който Европа се бори да усили доставките на оръжия, с цел да поддържа Украйна.

След нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година Макрон накара отбранителната промишленост да премине към „ режим на военна стопанска система “, като повтори апела си по време на посещаване във военноморската база Шербург в северозападна Франция.

„ Трябва да засилим промяна, която започнахме ", с цел да отговорим по-бързо на потребностите на Украйна във войната й против Русия, сподели Макрон в новогодишното си послание към френските въоръжени сили.

" Не можем да позволим на Русия да мисли, че може да завоюва ", добави Макрон, предупреждавайки, че " една съветска победа би означавала завършек на европейската сигурност ".

" Никога повече не би трябвало да се задоволяваме със периоди за произвеждане, които не престават няколко години ", сподели президентът.

Той сподели, че от п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР