Френският президент Еманюел Макрон се обяви за нов импулс на

...
Френският президент Еманюел Макрон се обяви за нов импулс на
Коментари Харесай

Макрон иска нов диалог с Русия

Френският президент Еманюел Макрон се разгласи за нов подтик на стратегическия разговор с Русия. Това той направи в изявление за швейцарската телевизия Ер Те Ес (RTS), анонсирайки идни договаряния с Владимир Путин.

" Трябва ни стратегическа полемика, по тази причина в най-близко време ще имам нов обстоен и изчерпателен диалог с президента на Русия Владимир Путин ", сподели Макрон. Той добави, че размяната на отзиви с съветския си сътрудник той би желал да направи освен като президент на Франция, само че и като ръководител на Групата на седемте (Г-7), съобщи ТАСС.

" На Европа й е нужен нов разговор по въпросите на доверието и сигурността в връзките с Русия ", счита френският водач. Той призна, че в връзките сред Русия и Европа има различия, само че " ние работим дружно ".

Макрон подсети, че Европа и Русия са свързани със взаимна история. " Това е велика страна, която претърпя драма дружно с нас. Никога не трябва да се не помни това, което им се наложи да преживеят през годините на Втората международна война ", посочи той.

През май Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел размениха отзиви с Владимир Путин по време на тристранен телефонен диалог във връзка промяната на властта в Украйна и избирането на Владимир Зеленски за президент на тази страна.

Интересно е, че първа в Москва реагира не президентската институция, а Народното събрание. По-точно авторитетният другояче сенатор Алексей Пушков, който оглавява комисията по осведомителната политика в Съвета на федерацията, горната камара на федералния парламент. На страницата си в туитър професионалният посланик и политолог написа: " Това е същинско обръщение. Но към този момент това са единствено думи, а дейностите са удължение на глобите за идващите шест месеца. Трудно е да се чака появяването на граматиката на доверието в изискванията на наказания. Те пораждат единствено граматиката на недоверието. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР