Френският президент Еманюел Макрон разкритикува американските власти в първия ден

...
Френският президент Еманюел Макрон разкритикува американските власти в първия ден
Коментари Харесай

IRA на раздора: „Добър приятел“ от Европа намекна на Байдън за търговска война

Френският президент Еманюел Макрон разкритикува американските управляващи в първия ден от държавното си посещаване във Вашингтон, като сподели на американските законодатели предходната сряда, че промишлените дотации, въведени по самодейност на администрацията на Джо Байдън посредством Закона за понижаване на инфлацията /IRA/, са „ прекомерно нападателни “ към френските съперници, оповестява през днешния ден, 1 декември, Агенция Франс - Прес (AFP).

„ Това е доста нападателно против нашите предприемачи “, сподели Макрон в изявление с конгресмени и бизнес водачи по време на обяд, извършен преди срещата му с Байдън.

Ръководителят на Петата република имаше поради Закона за понижаване на инфлацията (IRA), подписан от хазяина на Белия дом, съгласно който милиарди долари ще бъдат вложени в екологични промишлености с дейната поддръжка на американските производители. Администрацията на Съединени американски щати популяризира IRA като „ реформаторски опит “ за възкръсване на производството в Съединени американски щати и поощряване на възобновимите технологии, само че държавните управления на Европейския съюз са възмутени от приемането на такова законодателство в Съединени американски щати, заплашвайки да стартират комерсиална война, с цел да субсидират личната си зелена стопанска система, отбелязва Агенция Франс Прес.

Упреците от Макрон, който твърдеше, че просто желае „ да бъде почитан като добър другар “, засенчиха деликатно плануваното държавно посещаване, предопределено да покаже историческите американско-френски връзки, както и да се оправи с по-големите провокации, пред които е изправен Трансатлантическият алианс, Съединени американски щати и Европейски Съюз, се споделя в обявата.

„ Не желаеме да се превърнем в пазар за продажба на американски артикули, тъй като имаме безусловно същите артикули като вас “, сподели Макрон, наблягайки, че Франция има лична междинна класа, която се нуждае от работа.

„ И последствието от IRA е, че може да решите казуса си, само че да влошите моите проблеми. Съжалявам, че бях пряк “, - добави той.

По един или различен метод Белият дом продължава да твърди, че държавното посещаване на ръководителя на най-голямата страна в Западна Европа се организира на фона на „ топлите връзки “, открити сред Байдън и Макрон.

Франция може да се опита да контракти някои изключения от цените и рестриктивните мерки, наложени от антиинфлационния закон на Съединени американски щати, само че Европа би трябвало да работи, с цел да отбрани икономическите си ползи, както заяви министърът на финансите на Петата република Бруно Льо Мер, който съпровожда Еманюел Макрон по време на държавното посещаване в Съединени американски щати.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР