Френският президент Еманюел Макрон призова европейските нации да търсят по-голяма

...
Френският президент Еманюел Макрон призова европейските нации да търсят по-голяма
Коментари Харесай

Макрон призова Европа да разработи собствени системи за противовъздушна отбрана и да не разчита на САЩ

Френският президент Еманюел Макрон прикани европейските народи да търсят по-голяма самостоятелност в защитата на въздушното пространство и се застъпи да не се разчита прекалено много на Съединени американски щати, от дълго време разногласен въпрос, който придобива нова необходимост заради войната на Русия в Украйна , написа „ Асошиейтед прес “.

Макрон изложи своята теза за европейците, които построяват своя лична тактика за отбрана на въздушното пространство в заключителната тирада на конференция в Париж, събрала министри на защитата и други представители на 20 европейски страни. Разговорите включваха битка с дронове и отбрана от балистични ракети, споделиха френските уредници, отбелязвайки, че пълномащабното навлизане на Москва в Украйна е посочило значимостта и успеваемостта на сходно съоръжение. Възпирането на нуклеарните оръжия също беше на дневен ред. Макрон акцентира:

„ Трябва да знаем каква е обстановката на опасност … И по-късно, какво сме ние, европейците, в положение да произведем? И какво тогава би трябвало да купим? “

Той предизвести да не се купува неотложно „ това, което има на рафтовете “.  Сред страните, които участваха в срещата, бяха Германия, Обединеното кралство и Швеция, както и съседите на Украйна Полша, Словакия, Унгария и Румъния. Присъстваха и представители на НАТО и Европейския съюз .

Макрон настоя европейските производители на отбранително съоръжение да изградят самостоятелни военни системи и да реалокират производството си на континента. Той прикани и за усилване на европейските стандарти . Френският водач попита:

„ Защо към момента би трябвало да купуваме американско произвеждане прекомерно постоянно? Защото американците са стандартизирали доста повече от нас и те самите имат федерални организации, които дават големи дотации на техните производители? “

Еднодневната намира се организира в коридорите на Paris Air Show , най-голямото събитие в света, фокусирано върху авиационната и галактическата промишленост, което беше намерено в понеделник.

Франция намерено подлага на критика ръководените от Германия проекти за възстановяване на европейските качества за противовъздушна защита . Така нареченият план European Sky Shield, стартиран в края на предходната година, се състои от 17 европейски страни, в това число Обединеното кралство, само че не и Франция. Предназначено е да бъде интегрирано в системите за противовъздушна и противоракетна защита на НАТО .

Френското държавно управление счита, че планът не резервира съответно европейския суверенитет , защото се чака да се основава значително на промишлеността на Съединени американски щати и Израел. Германският министър на защитата Борис Писториус участва на срещата в Париж.

„ С Европейската самодейност за небесен щит ние сплотяваме европейските страни, с цел да увеличим взаимно отбраната против балистични ракети, крилати ракети и дронове “ , разяснява немският канцлер Олаф Шолц на конференция по-рано в понеделник в Берлин с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Очаква се ръководеният от Германия проект да включва израелската система Arrow 3 и да надгражда съществуващите ракетни качества на Съединени американски щати Patriot. Шолц не загатна възраженията на Париж против самодейността.

Отбраната е повтаряща се ябълка на раздора сред двете страни, като Франция се оплаква, че Германия не прави задоволително в региона от години – до момента в който войната в Украйна не накара Берлин да разгласи огромно нарастване на военните разноски.

В понеделник Макрон посочи, че противоракетната система Mamba , създадена взаимно от Франция и Италия, „ в този момент е ситуирана и работи в Украйна, защитавайки основни съоръжения и животи “ . Доставката на системата в Киев беше оповестена от Париж и Рим през февруари. Макрон е безапелационен:

„ Европа в действителност пази Европа. “

Системата Mamba е част от интегрираната противовъздушна и противоракетна защита на НАТО.

С помощта на западните оръжия и възходящия опит, системите за противовъздушна защита на Украйна реализираха огромни крачки от началото на войната предходната година, спасявайки инфраструктура и животи и предотвратявайки Русия да реализира предимство във въздуха .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР