Френският президент Еманюел Макрон призова днес за 10-процентно намаление на

...
Френският президент Еманюел Макрон призова днес за 10-процентно намаление на
Коментари Харесай

Макрон призова французите да пестят енергия, за да няма режим на тока


Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден за 10-процентно понижение на потреблението на сила в страната, с цел да се избегне заплахата от режим на тока, съобщи Асошиейтед прес.

Макрон предизвести, че в идните месеци може да се наложи да бъде премислено наложително икономисване на сила, в случай че доброволните старания не са задоволителни. Планове за режим на тока се приготвят при положение на нужда, а прекъсвания на електричеството ще има като “крайна мярка ”, сподели той.

“Най-добрата сила е да не използваме ”, съобщи президентът на конференция, на която прикани предприятията и семействата да пестят сила, в това число като понижават отоплението и открият температура към 19 градуса “, написа „ Фигаро “.

След видеоконферентен диалог с немския канцлер Олаф Шолц, Макрон разгласи, че Франция възнамерява да усили газовите доставки за Германия в подмяна на електричество, с цел да компенсира дефицита, провокиран от ремонтни действия в доста френски нуклеарни реактори.

„ Ще проявим взаимност с Германия във връзка с газа, в случай че зимата е сложна и Германия има потребност от него ", сподели френският президент.
Снимка: EPA

Двамата водачи разговаряха преди планувана за петък изключителна среща на енергийните министри от Европейския съюз за това по какъв начин общността може да се координира, с цел да поддържа отоплението си тази зима, в случай че Русия спре газовите доставки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР