Френският президент Еманюел Макрон приветства решението на Ангела Меркел да

...
Френският президент Еманюел Макрон приветства решението на Ангела Меркел да
Коментари Харесай

Макрон приветства „изключително достойното решение” на Меркел

Френският президент Еманюел Макрон приветства решението на Ангела Меркел да напусне поста канцлер на Германия след приключването на мандата й през 2021 година.

По думите на Макрон решението на Меркел е „ извънредно почтено за почитание и извънредно почтено”.
Меркел споделя „ Довиждане ”, само че дали споделя „ Сбогом ” Защо решението на Меркел не е изненада
Вчера Меркел разгласи, че сегашният й, четвърти мандат като канцлер е финален и че тя се отхвърля от председателския пост в партията си. Това стана ден след тежкото проваляне, което нейният Християндемократически съюз понесе на изборите в провинция Хесен.

„ Ангела Меркел в никакъв случай не е забравяла какви са полезностите на Европа и управляваше с доста храброст страната си”, означи Макрон на конференция с етиопския министър председател в Елисейския замък.

Казвам това в подтекст, в който няма нищо успокояващо, откакто резултатите от изборите в Хесен демонстрираха напредък на няколко партии и най-много на (крайнодясната) Алтернатива за Германия. Разглеждам това като европейско, а освен като немско събитие, а цифрите при крайната десница във Франция са по-значителни. Възходът на крайната десница демонстрира, че други партии не съумяват да отговорят на гнева на народа или на страховете му, сподели френският държавен глава.

Белият дом счита, че желанието на немския канцлер Ангела Меркел да се отдръпна от политиката е вътрешен въпрос за страната и за сънародниците й - това разяснява пред публицисти говорителката на американския президент Сара Сандърс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР