Френският президент Еманюел Макрон предложи днес значително увеличение на военните

...
Френският президент Еманюел Макрон предложи днес значително увеличение на военните
Коментари Харесай

Франция увеличава военните си разходи

Френският президент Еманюел Макрон предложи през днешния ден доста нарастване на военните разноски до края на десетилетието за справяне с еволюиращите закани, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Макрон разгласи проект, предусещащ 413 милиарда евро за военни разноски в интервала 2024-2030 година

Планът има за цел да обезпечи " нашата независимост, нашето благополучие, нашето място в света ", сподели той.

Предложеното финансиране съставлява нарастване на военните разноски на Франция, които според сходен проект за 2019-2025 година бяха избрани на към 295 милиарда евро.

Президентът показа проекта в тирада, в която очерта нова тактика за защита на фона на войната в Украйна и други закани. Той направи послание по случай новата година пред военния и цивилния състав във военновъздушната база " Мон дьо Марсан " в Южна Франция.

Макрон показа своето виждане за модернизиране на армията, вземайки поради въздействието на войната в Украйна и еволюиращите закани по света. Той желае военната тактика на Франция да ускори нейната роля като самостоятелна световна мощ. Планът би трябвало да укрепи вътрешната сигурност на страната, както и качествата ѝ за дейности в чужбина, отбелязва АП.

Според Макрон разноските на френската войска за разузнаване ще бъдат увеличени с 60 % в идните седем години. Президентът сподели също, че ще бъде повишен двойно размерът на оперативния запас, показва ТАСС.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР