Френският президент Еманюел Макрон определи като неприемливо струпването на руски

...
Френският президент Еманюел Макрон определи като неприемливо струпването на руски
Коментари Харесай

Макрон: Срещу Русия трябва да се действа ясно и твърдо

Френският президент Еманюел Макрон дефинира като " недопустимо " скупчването на съветски войски по украинската граница и прикани за корав метод към Москва, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Ситуацията през днешния ден и равнището на напрежението по границата е изцяло контрапродуктивно и недопустимо ", съобщи Макрон в изявление за американската телевизия Си Би Ес.

Той сподели, че е значимо да има разговор с Русия, само че акцентира, че би трябвало да се очертаят " ясни червени линии ", включващи вероятни наказания, във връзка с Русия по отношение на Украйна.

" Никога няма да приемем нови военни интервенции на украинска земя ", сподели Макрон.

Според него е належащо да се ускорят дипломатическите старания за усмиряване на напрежението, само че в диалозите с Русия би трябвало да се работи " ясно и твърдо ".

" Мисля, че глобите не са задоволителни сами по себе си, само че те са част от пакета ", съобщи той.

Освен Украйна, Западът следи и влошеното здравословно положение на Алексей Навални, който излежава присъда в съветски затвор. Англия прикани Русия да даде на опозиционния водач неотложен достъп до медицински грижи, съобщи Ройтерс.

Обединеното кралство е надълбоко обезпокоено от известията за недопустимо отношение към Алексей Навални и от продължаващото утежняване на здравето му. На господин Навални би трябвало да бъде възложен неотложен достъп до медицински грижи от самостоятелни лица. Повтаряме апела си той неотложно да бъде освободен от политически стимулираното задържане, уточни в изказване представител на английското външно министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР