Френският президент Еманюел Макрон обвини правителството на британския премиер Борис

...
Френският президент Еманюел Макрон обвини правителството на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Париж критикува Лондон заради украинските бежанци

Френският президент Еманюел Макрон упрекна държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън, че основава конюнктура във Англия, в която украинските бежанци се усещат нежелани и че претендира че е международен водач в оказването на помощ на жертвите на войната.

Британски медии оповестяват, че в края на срещата на високо ниво на Европейски Съюз във Версай френският президент е избухнал във връзка на метода на Борис Джонсън към бягащите от съветските бомби. Макрон съобщи, че с настояването молбите за визи за Англия би трябвало да се подават персонално в Брюксел и Париж, английското държавно управление попречва  отчаяни мъже, дами и деца.

Макрон упрекна английските управляващи в неуспех да изпълнят „ грандиозните си обещания “.  В декларацията от Версай се споделя, че Европейски Съюз ще обезпечи краткотрайна отбрана на всички бежанци от Украйна. Англия е съвсем единствената страна в Европа, която упорства даже тези с родственици на Острова, да аплайват за визи. Министърът на вътрешните работи Прити Пател до четвъртък твърдеше, че строги инспекции за сигурност на кандидатстващите за визи в центровете за обработка на документите  са нужни, с цел да се спрат съветски сътрудници и терористи да се трансферират във Англия.

Данните са спорни, само че се счита, че досега са издадени малко под 1000 визи на украинци за Англия при подадени над 22 000 молби.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР