Френският президент Еманюел Макрон обеща в четвъртък, че Франция ще

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща в четвъртък, че Франция ще
Коментари Харесай

Макрон обеща, че Франция „ще направи всичко“ за освобождаването на заложниците, държани от Хамас

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание в четвъртък, че Франция ще направи всичко, с цел да обезпечи освобождението на десетките заложници, държани от палестинската въоръжена формация Хамас след офанзивата й против Израел.

„ Искам да кажа, че ще създадем всичко, с цел да подсигуряваме, че тези заложници, без значение от тяхната народност, ще бъдат освободени “, сподели той в послание към нацията, добавяйки, че Франция ще работи за тази цел както с „ нашите сътрудници “, и израелските управляващи.

Френският президент сподели, че е доказано, че минимум 13 френски жители са били убити при офанзивата на Хамас, само че още 17 „ деца и възрастни “ са изчезнали и „ без подозрение някои от тях са държани заложници “.

" Франция в никакъв случай няма да изостави децата си ", сподели той. Смята се, че към 150 души са държани заложници от Хамас.

Неговите мнения пристигнаха, откакто фамилиите на френски жители, държани като заложници от бойци на Хамас в Газа, приканиха президента да се намеси, с цел да помогне за освобождението им.

Батшева Яхаломи, чиято 12-годишният й наследник е в неопределеност от събота, сподели на конференция в Тел Авив, че желае " френска интервенция " и детайлности за него и други арестувани.

" Мисля, че Франция е доста великодушна и състрадателна и аз " Сигурна съм, че президентът Макрон, за който доста от нас гласоподаваха, ще направи нещо... (и) ще се намеси “, добави майка й Джоселин.

Няма „ безкрайна война “

Макрон осъди „ сляпа убийствена ненавист " и " безспорна свирепост " на палестинската въоръжена формация при офанзивата й против Израел рано в събота.

" Хамас извърши проект, който по своя мащаб, безчовечие и човешки жертви няма казус. "

Той сподели че Израел има право да се пази, „ като отстрани терористични групи, в това число Хамас, с целенасочени дейности, само че запазвайки цивилното население “, добавяйки, че „ единственият отговор на тероризма е този, който е... мощен, само че обективен “.

Той сподели, че Франция остава ангажирана с решение на спора с две страни.

„ Не можем да се примирим с безкрайна война в този район. Борбата против тероризма не може да размени търсенето на мир. Условията за дълготраен мир са известни. "

С повишаването на напрежението във Франция, която има огромни еврейски и мюсюлмански общности, Макрон сподели, че 582 религиозни и културни обекта във Франция получават засилена полицейска отбрана.

" Тези, които бъркат Палестинската идея и оправданието на тероризма позволяват сериозна морална, политическа и стратегическа неточност “, сподели той.

Френската антитерористична прокуратура в четвъртък съобщи, че е почнала следствие за тероризъм по отношение на офанзивата на Хамас против Израел, за ликвидиране, опит за ликвидиране убийство и похищение, в това число на малолетни, от " терористична организация "

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР