Френският президент Еманюел Макрон обеща повишаване на минималната работна заплата

...
Френският президент Еманюел Макрон обеща повишаване на минималната работна заплата
Коментари Харесай

След протестите: Макрон вдига минималната работна заплата със 100 евро от 2019 г.

Френският президент Еманюел Макрон даде обещание повишение на минималната работна заплата и понижаване на налозите в отговор на траялите седмици наред митинги на „ жълтите жилетки”, в които се стигна до конфликти и разгром в Париж.

Месечната минимална заплата ще нарасне със 100 евро от 2019 година, заяви Би Би Си.

В телевизионно послание към нацията Макрон означи, че гневът на протестиращите е „ бездънен и в доста аспекти основателен”.
Погромът в Париж: Как се оправят притежателите на разграбените магазини? Близо 1700 арестувани, над 100 потърпевши и десетки опожарени и изпочупени коли и витрини – това е равносметката от вчерашните митинги във Франция
Планираното нарастване на налозите за пенсионерите с ниски приходи ще бъде анулирано, а работодателите ще бъдат призовани да платят на чиновниците си освободен от налози бонус за края на годината, добави Макрон.

Снимка: EPA

Много хора са недоволни от изискванията на живот и имат чувството, че гласът им не се чува, сподели френският президент.
Над 1700 арестувани след снощните конфликти в Париж Предстои съдът във Франция да събере доказателства, с цел да бъдат повдигнати обвинявания на арестуваните
„ Приемам и моята роля в обстановката – може да съм ви предиздвикал да мислите, че имам други грижи и цели. Знам, че някои от вас са били засегнати от думите ми”, призна Макрон.

Той осъди „ неприемливото насилие” по време на митингите и даде обещание да направи всичко допустимо за възобновяване на спокойствието.

В последния митинг на жълтите жилетки участваха над 125 хиляди души. Над 1000 бяха арестувани единствено в Париж.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР