Френският президент Еманюел Макрон каза, че е осигурил подкрепата на

...
Френският президент Еманюел Макрон каза, че е осигурил подкрепата на
Коментари Харесай

Светът чака този отговор от Путин

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че е обезпечил поддръжката на три от петте страни непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за апела за световно прекъсване на огъня, с цел да може светът да се концентрира върху епидемията от новия ковид, съобщи " Ройтерс ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани на 23 март за помирение в целия свят и предизвести, че в разкъсваните от война страни здравната система е рухнала, а дребното останали медици постоянно стават цел в сраженията.

Френският президент сподели, че китайският и американският му сътрудник, Си Дзинпин и Доналд Тръмп, както и английският министър председател Борис Джонсън, са удостоверили, че ще поддържат този зов. Макрон изрази вяра да получи поддръжката и на съветския президент Владимир Путин. " Разговарях с него при започване на тази самодейност. Не съм приказвал с него, откогато получих твърдата поддръжка на другите водачи. Ще го направя през идващите няколко часа ", съобщи Макрон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР