Френският президент Еманюел Макрон е провел разговор с премиера на

...
Френският президент Еманюел Макрон е провел разговор с премиера на
Коментари Харесай

Макрон поиска от Израел щателно разследване на "Пегас"

Френският президент Еманюел Макрон е провел диалог с премиера на Израел Нафтали Бенет, с цел да призове държавното управление му да проверява подробно разкритията, че е бил подслушван от службите за сигурност на Мароко, заяви " Гардиън ". Макрон е изразил паника, че телефонът му и телефоните на повече членове на френското държавно управление може да са били следени благодарение на софтуера " Пегас ".

" Пегас " е разработка на израелската компания NSO Group, която разрешава при инсталиране на мобилно устройство да се извличат известия, фотоси и имейли, да се записват диалози и скрито да се задействат микрофони. Разследване на консорциум от 17 медии разкри, че софтуерът е бил употребен от държавни управления по целия свят против деятели, публицисти и опозиционери. В листата от подслушвани има 50 000 лица от 34 страни. Сред тях се оказа и Далай Лама, който изненадващо е подслушван не от Китай, а от Индия.

NSO твърди, че Макрон не е бил " цел " на нито един от нейните клиенти. Компанията твърди, че появяването на нечий телефон в листата с подслушвани не значи безусловно, че този номер е бил наблюдаван с " Пегас ".

Както " Сега " писа, следствия започнаха и във Франция, и в Израел. Комисия на израелското държавно управление ще проучва нуждата от промени в политиката за експорт на кибер разработки след разкритията в абсурда " Пегас ". Премиерът Бенет още веднъж е удостоверил този ангажимент пред Макрон, оповестяват израелски медии.

 

Още за абсурда " Пегас ":
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР