Френският президент Еманюел Макрон е диагностициран с коронавирус, информират от

...
Френският президент Еманюел Макрон е диагностициран с коронавирус, информират от
Коментари Харесай

Еманюел Макрон е с коронавирус

Френският президент Еманюел Макрон е диагностициран с ковид, осведомят от Елисейския замък, В късото известие се показва, че Макрон си е направил тест за Covid-19 " незабавно откакто се показали първите признаци ", само че не излиза наяве какви са те. Макрон ще е карантиниран 7 дни.

" Той ще продължи да работи и да извършва отговорностите си от разстояние ", допълват още от Елисейския замък, само че не разкриват детайлности по какъв начин се е заразил и какво е общото му положение.  

По информация на " Фигаро " от представител на екипа на Макрон, президентът е направил няколко теста от началото на епидемията, само че постоянно са били негативни. Съпругата му Бриджит Макрон към този момент бе под карантина като конктактно лице, само че тестът й е негативна. Френският министър председател Жан Кастекс също ще се изолира.

По-рано този месец Франция разхлаби някои ограничения за ограничение на болестта, само че към момента има вечерен час от 20:00, а заведенията за хранене, театрите и кината остават затворени. От началото на епидемията над 59 300 са умрелите във Франция.

Макрон не е първият водач, дал позитивна проба за Covid-19. Британския министър председател Борис Джонсън се болести с вируса  още напролет. След него диагностицирани бяха американският президент Доналд Тръмп, украинският държавен глава Володимир Зеленски и българският министър-председател Бойко Борисов.

 
Коледа под карантина: по какъв начин Европа ще посрещне празниците?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР