Френският президент Еманюел Макрон бе изненадан днес в департамента Дром

...
Френският президент Еманюел Макрон бе изненадан днес в департамента Дром
Коментари Харесай

Макрон получи плесница от млад роялист

Френският президент Еманюел Макрон бе сюрпризиран през днешния ден в департамента Дром (Югоизточна Франция) от 29-годишен мъж, който му удари плесница. Видео от случая се популяризира бързо в обществените мрежи. Вижда се по какъв начин президентът протяга ръка да се здрависа с младия мъж през метално ограждение, а той го хваща с лявата ръка, придърпва го и с дясната го шамаросва. Нападателят изкрещява " Долу Макрония! "

Полицията незабавно арестува двама, които са връстници, родени през 1992 година в този департамент. Антуражът на президента твърди, че ясно са се чували роялистки лозунги, скандирани от двамата. Самоличността им е открита бързо - причинителят е посочен като Дамиан Т. - обожател на бойните спортове като кендо, - а съучастникът му е Артур С.

Президентът разгласи пътуването си като " Тур дьо Франс ", с цел да вдъхне на сънародниците си нова сила след последната вълна от ковид-19. Целта му в този департамент бе да успокои хотелиерите и ресторантьорите. Малко преди инцидента  той съобщи пред публицисти, че " демократичният живот има потребност от успокоение и почитание от всички в страната - както от политиците, по този начин и от жителите ". Досега Макрон не бе нападан физически и парадоксално е, че тази тягост му се случи тъкмо откакто сподели, че " в демокрацията съперниците могат да се показват свободно: на улицата, в печата, по малкия екран... Ако омразата и насилието се върнат, демокрацията отслабва ".

Лидерите на всички огромни партии осъдиха случая. Премиерът Жан Кастекс съобщи в Народното събрание, че страната се нуждае от " републикански скок ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР