Френският премиер Жан Кастекс днес беше имунизиран срещу COVID-19 с

...
Френският премиер Жан Кастекс днес беше имунизиран срещу COVID-19 с
Коментари Харесай

Франция: Премиерът се ваксинира с АстраЗенека, отново локдаун в 16 района

Френският министър председател Жан Кастекс през днешния ден беше ваксиниран против COVID-19 с имунизацията на компанията " АстраЗенека " в болница край Париж. Ваксинацията беше излъчена онлайн по малкия екран, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира Ройтерс. Целта на изявата е да се възвърне публичното доверие в препарата, означават осведомителните организации.

" Не усетих нищо, а съм малко сензитивен към болежка ", разяснява 55-годишният Кастекс, представен от Франс прес, откакто беше инжектиран във военна болница " Бежен " в предградието Сен Манде.

След няколкодневно спиране френският лекарствен регулатор през днешния ден разгласи, че потреблението на имунизацията на " АстраЗенека " може да се възобнови, само че предложи тя да се ползва единствено при хора на възраст от 55 години нагоре.

Същевременно във Франция още веднъж вкарват едномесечен локдаун в най-засегнатите от COVID-19 региони, в това число в Париж.

16 департамента във Франция още веднъж ще са под карантина от среднощ, реши френското държавно управление. Ограниченията засягат целия столичен регион Ил дьо Франс, както и още три департамента, в които инфектираните с ковид нарастват най-вече.

Вече са на линия новите заявления, с които французите по изключение могат да излизат от вкъщи си.

Правилата са облекчени: позволени са разходките и спортът до 10 километра от вкъщи, учебните заведения още веднъж остават отворени, само гимназиите минават напълно на отдалечено образование.

Ще останат да работят единствено магазини и щандове за артикули от първа нужда, в тях влизат обаче и книгите и дисковете. Работата от отдалеченост е за предпочитане.

Вечерният час ще важи от 19:00, а не от 18:00 чака, както до момента.

Часове преди затварянето мнозина парижани задръстват гарите, с цел да избягат от столицата в региони без ограничавания, свидетелства кореспондентът на БНР във френската столица.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР