Френският нападател на Реал (Мадрид) Карим Бензема няма да участва

...
Френският нападател на Реал (Мадрид) Карим Бензема няма да участва
Коментари Харесай

Носителят на "Златната топка" е аут от световното първенство

Френският нападател на " Реал " (Мадрид) Карим Бензема няма да взе участие на започващото през днешния ден международно състезание в Катар поради травма, получена на подготовка в Доха в събота. Новината беше доказана от френската футболна федерация (FFF).

Носителят на " Златната топка " за 2022 година е усетил остра болежка в лявото си бедро по време на спринт в края на заниманието. Направеният му ядрено-магнитен резонанс е открил скъсване в четириглавия мускул, което изисква най-малко три седмици възобновяване.

Това значи, че Мондиал `22 ще бъде първият шампионат на планетата след 1978 година в Аржентина, в който няма да вземе присъединяване настоящият притежател на най-престижната самостоятелна премия във футбола. Преди 44 години шампионата пропуща Алан Симонсен, защото Дания не се класира.

" Изключително мъчително ми е за Карим, който трансформира това международно състезание в собствен главен приоритет - разяснява селекционерът на Франция Дидие Дешан. - Въпреки този следващ тежък удар за тима ни аз имам цялостно доверие в моя състав. Ще създадем всичко допустимо, с цел да отговорим на предизвикването, което ни чака. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР