Френският козметичен гигант L`Oreal сключи сделка на стойност $2,53 милиарда

...
Френският козметичен гигант L`Oreal сключи сделка на стойност $2,53 милиарда
Коментари Харесай

L'Oreal си напазарува конкурент за $2,53 милиарда

Френският козметичен колос L`Oreal подписа договорка на стойност $2,53 милиарда с бразилската Natura & Co за закупуването на Aesop - нейната австралийска първокласна марка, оповестяват международните медии.

Сделката е определяна като най-голямото придобиване на L`Oreal до този миг. Според данните на Dealogic тя уголемява наличието на компанията на пазара на първокласна козметика, като в същото време дава на бразилската компания известно финансово облекчение на фона на свиващи се маржове и тежък дълг.

Придобиването е и третото най-голямо в историята на австралийска компания в бранша на потребителските артикули.

Aesop ръководи съвсем 400 магазина и регистрира продажби от $537 милиона през 2022 година, което е с 21% повече в непрекъсната валута по отношение на година по-рано.

Компанията регистрира двуцифрен растеж във всичките си райони през 2022 година и съобщи, че е навлязла на китайския пазар „ със мощно показване, което надвишава упованията “.



„ Придобиването на Aesop ще способства за разгръщането на големия капацитет на L`Oreal за напредък изключително в Китай, както и в областта на туристическата търговия на дребно “, разяснява основният изпълнителен шеф на L`Oreal Николас Йеронимус в изказване, представено от Reuters.

За Natura продажбата значи подкрепяне на финансовото положение и понижаване на отговорностите, както и интензивно нахлуване в Латинска Америка.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР