Френският гранд ПСЖ е в окото на бурята. От няколко

...
Френският гранд ПСЖ е в окото на бурята. От няколко
Коментари Харесай

ПСЖ е в окото на бурята: Сериозни промени във френския гранд

Френският гранд ПСЖ е в окото на бурята. От няколко седмици " Парк де Пренс " се трансформира в епицентър на серия от кавги. Започна се с разкрития, че президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи е забъркан в противозаконното задържане в Катар на предприемач с френски и алжирски корени. Става въпрос за Тайеб Б., който е прекарал 10 месеца зад решетките през 2020 година, тъй като е имал материали и информация, уличаващи Ал-Хелайфи като един от забърканите в корупционен скандал при избирането на Катар за хазаин на Световното състезание тази година.

В началото на седмицата пък гръмна огромната бомба, че суперзвездата на тима Килиан Мбапе обмисля бягство, тъй като се усеща излъган от шефовете, а малко по-късно стана ясно, че те са наели компания, с цел да го очернят в обществените мрежи. На този декор наподобяват незначителни дреболии историите с женския тим, където една от състезателките е разследвана по обвиняване, че е поръчала побой на своя съотборничка и изказването на Кристоф Галтие, изправило на нокти еколозите във Франция.

Всичко това е принудило емирът на Катар и в действителност притежател на клуба Тамин бил Ал Тани да прати специфичен инспектор в Париж, който да инспектира обстановката на място. Според " Паризиен ", който е най-добре насочен в делата на ПСЖ, може да се стигне до съществено орязване на бюджета, както от раздути заплати, по този начин и по други планове. Според медии, президентът Ал-Хелайфи, който в действителност е чиновник на заплата, ще бъде отхвърлен, макар че дълго време минаваше за недостижим любим на емира.

От екипа на Мбапе пък обмислят идващия си ход, като един от разновидностите е опит за предварително преустановяване на контракта му. Според френските закони при такова преустановяване, Мбапе ще би трябвало да заплати сума, която е евентуално по-голяма от размера на заплатите му за интервала на сегашния му договор. Ако обаче се потвърди, че клубът е наел компания за черен пиар против него, това може да докара до рзтрогване на контракта без финансови последици, само че този въпрос може да бъде решен единствено по правосъден ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР