Френският град Пантен в предградията на Париж сменя името си,

...
Френският град Пантен в предградията на Париж сменя името си,
Коментари Харесай

Френски град смени името си заради равенството на половете

Френският град Пантен в предградията на Париж сменя името си, с цел да поддържа равенството на половете. Така за период от една година Пантен ще бъде в женски жанр, вместо, както до момента в мъжки, заяви Българска телеграфна агенция. Смяната на рода в името ще се получи като най-после се добави едно е, което озвучава последната съгласна и името към този момент ще се произнася Пантин. (Pantin - Pantine на френски).

" Жените към момента получават по-ниско заплащане за труда си спрямо мъжете. Все още има някои специалности, които са неразрешени за дамите, а тяхното място в публичното пространство не постоянно е добре признато от мъжете ", сподели Бертран Керн, кмет на Пантин. Той желае да повдигне и тематиката за насилието над дамите.

Все още обаче табелките на града няма да бъдат променяни, нито ще има публична смяна на пощенския адрес, защото това би изисквало да се премине през доста административни процедури. Промяната е единствено алегорична, само че е доста знакова за гражданско общество като Франция.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР