Френският финансов министър Бруно льо Мер заяви, че правителството на

...
Френският финансов министър Бруно льо Мер заяви, че правителството на
Коментари Харесай

Франция удря с данък технологичните гиганти

Френският финансов министър Бруно льо Мер съобщи, че държавното управление на Франция е "решено " да наложи налог върху най-големите софтуерни компании, който би могъл да възлезе на към 500 млн. евро годишно, оповестяват френските медии.
Около 30 софтуерни колоса, множеството от които вземат участие в рекламата и продажбата на потребителски данни, ще бъдат наранени от това нарастване на налозите. Повечето от тях като Alphabet (компанията майка на Google), "Амазон ", "Фейсбук " и Apple са основани в Съединени американски щати.
По време на среща на финансовите министри на еврозоната в Букурещ, Льо Мер оправда мярката с нуждата от "повече правдивост и успеваемост " в световната данъчна система. През предишния месец Европейският съюз не съумя да реализира консенсус по отношение на въвеждането на цифров налог, обхващащ целия съюз, за огромните софтуерни компании. Предложеният налог от 3% за компаниите, които оперират на територията на Европейския съюз, би възлизал на 750 млн. евро за целия блок.
Франция ще се трансформира във втората страна от Европейски Съюз, която ще наложи цифров налог върху огромните софтуерни компании, откакто Австрия одобри сходен държавен проект тази седмица, като чака да събере повече от 200 млн. евро годишно от интернет бизнеса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР