Френският департамент Горна Савоя в Алпите най-вероятно е бил използван

...
Френският департамент Горна Савоя в Алпите най-вероятно е бил използван
Коментари Харесай

Руски шпиони използвали френските Алпи за база, от която действали и в България

Френският департамент Горна Савоя в Алпите най-вероятно е бил употребен за логистична база от съветските шпиони, които са работили в редица европейски страни, в това число и в България. Това се твърди в обява на френския вестник " Монд ", която цитира следствие на английските, френските и швейцарските разследващи служби.

Разследването е почнало напролет на 2018 година. Спецслужбите са открили, че във френския департамент, който граничи с Швейцария и Италия, е употребен като авариен и логистичен център за съветските шпионски интервенции в Европа. Информацията е дадена на “Монд “ от почитан представител на френското разузнаване.

Шпионската група се е състояла от 15 души, които са били част от специфичното звено “29 155 “ към съветското основно разследващо управление(ГРУ). Те се занимавали с убийства, бойкот и загадка замяна на известия, твърди " Монд ".

Шпионската група е работила във Англия, България, Кримския полуостров, Молдова и Черна гора. Руснаците са работили в Европа от 2014 година, а във Франция са били за финален път през 2018 година Смята се, че там са били и някои от причинителите на нападението с “Новичок “ против Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри.

Руските сътрудници не са провеждали интервенции на френска територия, само че на няколко пъти са обитавали в дребни градове като Анмас, Шамони, Евиани в алпийския департамент Горна Савоя. Смята се, че те не са имали контакт със чиновниците на посолството на Русия във Франция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР