Френският държавен глава Еманюел Макрон благодари на премиера Бойко Борисов

...
Френският държавен глава Еманюел Макрон благодари на премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната

Френският държавен глава Еманюел Макрон благодари на премиера Бойко Борисов за положителното съдействие в Европейски Съюз. И Франция, и България желаят страната ни да е пълновръстен член, стана ясно от изказването му.

Отново беше сложена тематиката за обществения дъмпинг и директивата за командироване на чиновници и служащи. И двамата са съгласни за нужния надзор в сферата.

 Макрон желае преразглеждане на шенгенските правила
Макрон желае преразглеждане на шенгенските правила

Президентите се концентрираха върху европейската защита и мигрантската рецесия

Франция ще ни поддържа за приемането ни в чакалнята на Еврозоната. " Трябва да се постави завършек на границата сред страните от Изток и Запад ", настоя Макрон. Не трябвало да има разделяне и на признаци коя страна е членка на Еврозоната и коя не.

" България към този момент трябваше да е член на Шенген ", счита още френският държавен глава. Според него сме изпълнили критериите за това. Макрон съобщи и че Шенген ще претърпи промени и ние би трябвало да влезем във към този момент промененото шенгенско пространство.

" България е изправена пред доста геополитически провокации ", уточни френският президент. Иначе счита още, че страната ни е член за образец.

 Румен Радев беседва с президента на Франция Еманюел Макрон
Румен Радев беседва с президента на Франция Еманюел Макрон

Радев и първата ни дама посрещнаха семейство Макрон в двореца Евксиноград

На собствен ред министър председателят Бойко Борисов посочи единодушието си с казаното по-рано от президента. Той благодари на българската първа дама, че имала задължения с Брижит Макрон и френският президент можел да се концентрира върху деловите си задължения.

Борисов настоя за европейска вероятност за Западните Балкани. Трябвало да се уточни ясна дата за тази вероятност, с цел да могат техните държавни управления да имат цел.

 Борисов посрещна Макрон на летище Варна
Борисов посрещна Макрон на летище Варна

Френската президентска двойка ще пренощува в Евксиноград...

Българският министър председател е неудовлетворен от диалозите за Европа на две скорости. Той желае по този начин нареченият нов Шенген да е реалност и страната ни да стане част от него.

Бойко Борисов похвали финансовите ни параметри. " Направили сме си домашното да не сме риск за Еврозоната ", сподели той. " Твоята поддръжка ще ни е добре пристигнала ", обърна се Борисов към френския президент. Борисов има вяра, че с общи старания ще бъде реализиран обединен Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР