Френският астролог и лекар Нострадамус е известен със своите точни

...
Френският астролог и лекар Нострадамус е известен със своите точни
Коментари Харесай

4-те най-точни сбъднали се предсказания на Нострадамус

Френският астролог и доктор Нострадамус е прочут със своите точни предсказания. Изненадва всички с прогнозите си още от XVI век.

Роден е на 14 декември 1503 година Академичната общественост е на мнение, че множеството асоциации сред международни събития и четиристишията на Нострадамус като цяло са резултат или на неверна интерпретация, или на неверен превод (понякога нарочен), или са толкоз нищожни, че на процедура са неизползваеми като доказателство за някакви гадателски качества.

Пророкът написа прогнозите си в четиристишия и четириредови стихотворения. Колкото и подозрения да има, стиховете му са прекомерно показателни, с цел да са случайност.

4 исторически събития са били предсказани с невероятна акуратност от Нострадамус. Ето кои са те...

1. Гибелта на Хенри II през 1559 година

 палат

Кралят умира постепенно и трудно през лятото на 1559 година след стълкновение с млад боец. Схватката им е другарска, а копието на боеца се пречупва на части, като няколко от тях се забиват в черепа и окото на краля. В разследване на тези пострадвания, Хенри умира постепенно и трудно вследствие на сепсис.
Има доказателства, които сочат, че Нострадамус тъкмо е предсказал гибелта на 40-годишния крал. В неговото стихотворение се загатва, че " по-млад лъв ще победи по-възрастния " и " той ще прониже очите му през златна клетка ", както и че " 2 рани ще му причинят мъчителна гибел ".
Всичко това се е оказва изумително тъкмо.
Не липсват обаче и сериозни отзиви, които слагат под подозрение истинността на това. Те опровергават написаното в четиристишието, като доводът им е, че съгласно Нострадамус убийството ще се случи в борба на полесражение, а в действителност то се става инцидентно в другарска борба.

2. Идването на власт на Хитлер

 концлагер

Завземането на властта от Хитлер е разказано в друго четиристишие от пророка. От това знамение ни побиват тръпки, а то гласи, че " От дълбините на Западна Европа ще се роди малко дете от небогати хора " и продължава с " Това дете с езика си ще събере огромна армия и славата му ще се популяризира надалеч отвън Европа. " И всичко се оказва истина. 

3. Опустошителните атомни бомби в Нагасаки и Хирошима

 атомна бомба

Нострадамус разказва, че в два града ще се случат такива бедствия, които човечеството не познава. Анализаторите разтълкуват, че това са бомбите, унищожили Нагасаки и Хирошима приз Втората международна война. Астрологът написа, че " в два града ще се случат невиждани бедствия, които човечеството не познава ". В стиховете си пророкът загатва съчетанието " апетит в чума ", като евентуално има поради радиационните заболявания и трайните опустошения. Стихът " хора, умиращи от стомана " пък е отпратка към самолетите, пускащи бомбите.

4. Убийството на Джон Кенеди

 Кенеди

Убийството на Кенеди раздрусва света. За него е известно, че снайперист с отдалечен изстрел поставя неочакван завършек на американския президент. Нострадамус има една имитация, която се приближава до това действие: " Върху великия човек ще се стовари зло от високо ".
Стихотворението продължава с " Невинен мъртъв човек ще бъде незаслужено упрекнат ", като става дума за Лий Харви Осуалд, за който мислят, че е хипотетичния палач, само че се оказва почтената жертва. А същинският провинен по този начин и не е открит или както Нострадамус написа той " остава затулен в мъглата ".

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР