Френските власти търсят желаещи да се заселят на остров край

...
Френските власти търсят желаещи да се заселят на остров край
Коментари Харесай

Французи търсят кандидати за самотен остров

Френските управляващи търсят искащи да се заселят на остров край крайбрежията на Бретан. Младото семейство, което до момента е живяло на парчето суша в морето, желае да го напусне, оповестяват локални и английски медии.

Островът с повърхност от 0.3 квадратни километра е част от архипелага Молен. До преди 25 години той имал непрекъснати жители, които се грижели за фермата, която основали. Но го напуснали и се преместили.

Властите решили да купят парчето земя и да го популяризират, с цел да привлекат двойка, която да живее там и да сътвори сполучлив бизнес.

Така през 2007 година на остров Кемене идва младото семейство Давид и Суазик Кюизиние, които създали стопанството. Животът на самотния остров, въпреки и да предлага обаяние и да звучи сантиментално, изисква тежък труд в нелеки условия. Домакинството разчита за производството на ток на вятърна турбина и слънчеви панели, за водните ресурси – на дъжд, а във фермата има само суха компостна тоалетна.

За десетилетието, прекарано на Кемене, семейство Кюизиние са основали сполучлив бизнес, който ще предадат на идващите жители на острова. Те отглеждат картофи, които продават на прилежащия остров и онлайн, също така се грижат за овце и събират водорасли. Семейството приема и туристи шест месеца в годината.

Двойката е безапелационна, че не желае да бъде възприемана като актуалния френски вид на Робинзон Крузо. Те виждат сушата от острова, срещат се хора от архипелага, одобряват и посетители. Домакинството разполага и с интернет. Имаме всички съвременни електронни джаджи, в това число електрическо бъги, с което обикаляме острова, споделят Давид и Суазик пред Военновъздушни сили.

„ Доказахме, че е допустимо да водиш естествен, актуален живот, като потребяваш единствено това, което ти дава природата “, добавя брачният партньор. Той не скрива гордостта си, че са развили сполучлив бизнес и са гледали децата си на дребния остров.

Сега двамата желаят да изоставен Кемене, с цел да бъдат децата им покрай учебно заведение.

След като към този момент изтече крайният период за набиране на искащи, френските управляващи имат 20 " съществени " претенденти, които желаят да се настанят на острова. Изборът на идващите жители на Камене ще се реализира до седмици и те ще се заселят на острова следващата година.
тагове уединен острав кемене претенденти  Французи търсят претенденти за уединен остров  Французи търсят претенденти за уединен остров
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР