Катедрала. С величието на тази сграда е обичайната асоциация с

...
Катедрала. С величието на тази сграда е обичайната асоциация с
Коментари Харесай

Кьолн извън отъпканите пътеки

Катедрала. С величието на тази постройка е нормалната асоциация с немския град Кьолн. Другата е с одеколона, откъдето и идва названието на този артикул. Днес в известната постройка на чиято горна част на фасадата към момента стои надписът " 4711 " се обитават други бизнеси. Много от тях стартъпи с друг предмет на активност, измежду които и такива, в чиито фокус е да създават облекло, чанти и други по резистентен метод.

Сградата се намира в един остарял квартал с ново лице - " Ернфелд ", който в предишното е бил независим град и на един мост през днешния ден може да се види логото му. До него не водят утъпканите туристически направления, само че развиването му демонстрира по какъв начин е допустимо място, което човек не посещава без значима причина, може да се трансформира.

" Кьорнерщрасе " и прилежащи улици са се трансформирали в галерии навън, където намират изява уличните актьори. От много фасади и огради надничат графити, всекидневно считани за форма на вандализъм и към момента намиращи се отвън закона. Както се поставя на такава изява те интерпретират както злободневни тематики, по този начин и показват отношение към политически водачи. Други срещат децата с това от кое място идва месото - каквато визия всекидневно нямат днешните малчугани.

До края на 90-те години на 20 век метрото не стига дотук, наемите са ниски, което прави мястото привлекателно за емигрантите, пристигнали да търсят работа. Сега кварталът е видоизменен, метрото стига, само че и наемите се повишават. Фасадите демонстрират по какъв начин данъчното облагане е ръководело архитектурата.

Тук доста основатели на стартъпи, на дребни бизнеси намират опция да тестват дали концепцията им ще се окаже сполучлива преди да ѝ намерят място за непрекъснато. Далеч от оживлението посетителите може да опитат резултата от работа на пекарни за кафе, купено от ферми, които го отглеждат по резистентен метод или вино, отговарящо на същите условия.

В прилежащ двор сред няколко кооперации, чиито поданици са мигранти, се намира градина, в която има растения от разнообразни елементи на света, която да символизира националното многообразие в квартала.
 Кьолн отвън отъпканите пътеки
© Татяна Димитрова

Част от него към този момент е оживено място като останалата част на града, където локалните се срещат за вечеря и бира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР