Френските власти ще прекратят своята програма за търсене на изчезнали

...
Френските власти ще прекратят своята програма за търсене на изчезнали
Коментари Харесай

Социалните медии заменят полицията в търсенето на изчезнали хора във Франция

Френските управляващи ще прекратят своята стратегия за търсене на изчезнали лица като вместо това ще употребяват известните обществени медии като Фейсбук и Twitter, оповестява PopSci.

С това се поставя завършек на съвсем стогодишната самодейност, която на първо време поражда след Първата международна война. Тогава програмата под наслов " Търсене в полза на фамилията " има за цел да събере близки, разграничени от военния спор. След това тя еволюира до полицейска стратегия за търсене на изчезнали хора.

Сега обаче Министерството на вътрешните работи на Франция разгласи, че районните полицейски ръководства ще престанат да се занимават с изчезналите лица, в случай че не става въпрос за доста тежки случаи, свързани с принуждение и директна опасност. За всички останали проблеми околните на изчезналите ще би трябвало да се обръщат към обществените медии в интернет.

Според наблюдаващи това е логически резултат, който демонстрира, че технологиите се показват по-добре от страната. Социалните медии разрешават на обособени хора за търсят, намират и споделят всякаква информация, което става по-бързо от тромавия административен развой. Дори един човек с известно равнище на компютърни умения през днешния ден е в по-добра позиция да открие нещо, в сравнение с цяло полицейско ръководство преди столетие. Възниква обаче въпросът какво ще стане в един миг, когато фирмите, поддържащи обществените мрежи към този момент разполагат с повече информация за нас в сравнение с държавното управление.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР