Френските власти ще бъдат безкомпромисни при налагането на нова забрана

...
Френските власти ще бъдат безкомпромисни при налагането на нова забрана
Коментари Харесай

Макрон: Религиозни символи нямат място в светските училища

Френските управляващи ще бъдат безкомпромисни при налагането на нова възбрана за абая в учебните заведения. Това съобщи френският президент в петък, представен от CNN. Той направи коментара по мотив на решението да забрани сходното на тога облекло през идната образователна година.

Забраната, която беше оповестена от министъра на образованието на Франция, е последната от поредност противоречиви ограничавания в страната върху облеклото, свързано с мюсюлманите. Той беше подложен на критика от редица опозиционни депутати, в това число Даниел Обоно, който го назова " нова ислямофобска акция ".

Говорейки пред публицисти след посещаване в професионално учебно заведение в региона на Воклюз в Южна Франция в петък, Макрон удостовери решението, написа news.bg.

Той повтори, че религиозни символи от всевъзможен тип нямат място във френските учебни заведения, които са всемирски.

" Училищата у нас са всемирски, безвъзмездни и наложителни. Но те са всемирски. Защото това е самото изискване, което прави допустимо поданството и затова религиозни знаци от всевъзможен тип нямат място в тях. И ние пламенно ще пазиме този секуларизъм ", означи Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР