Френските синдикати се опитват да възобновят съпротивата срещу повишаването на

...
Френските синдикати се опитват да възобновят съпротивата срещу повишаването на
Коментари Харесай

Нови протести и стачки срещу пенсионната реформа във Франция

Френските синдикати се пробват да възобновят съпротивата против повишението на възрастта за пенсиониране от президента Еманюел Макрон с нова вълна на национални митинги и стачки във вторник , предава Асошиейтед Прес.

Една трета от полетите бяха анулирани на летище Орли в Париж поради стачки, а към 10% от влаковете във Франция не потеглиха . Около 250 шествия, манифестации и други акции са планувани в цялата страна в 14-ия ден на националния митинг от януари против пенсионната промяна.

Ходът на Макрон - и да прокара мярката в Народното събрание без гласоподаване - разпали публичните страсти и провокира някои от най-големите демонстрации във Франция от години.

Но интензивността на гнева против пенсионната промяна понижа след и откогато мярката стана закон през април. Някои виждат дейностите във вторник като последна огромна проява срещу промяната.

Макрон споделя, че тя е нужна, за да се финансира пенсионната система, защото популацията застарява . Профсъюзите и левите му съперници споделят, че измененията ощетяват по-бедните служащи и вместо това упорстват за по-високи налози за богатите и работодателите.

Организаторите на митингите във вторник се надяват да съберат поддръжка преди възможен парламентарен спор в четвъртък по законопроект за анулация на новата възраст за пенсиониране.

Законодателите от центристката опозиционна група LIOT предложиха законопроекта за връщане на възрастта за пенсиониране на 62 години. Тъй като центристката партия на Макрон няма болшинство в Националното заседание, тя се съюзи с консервативната Републиканска партия, с цел да блокира напъните на опозицията.
 Съд спря референдума във Франция за пенсионната система
Съд спря референдума във Франция за пенсионната система

Напрежението не стихва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР