Френските къщи винаги са имали един особен чар, който не

...
Френските къщи винаги са имали един особен чар, който не
Коментари Харесай

Прекрасните къщи на петима френски писатели

Френските къщи постоянно са имали един необикновен сексапил, който не може да се открие на никое място другаде по света. Тези, които ви демонстрираме, са още по-специални заради техните тогавашни жители, които са белязали вечно френската литература. 

Представяме ви пет от най-красивите домове на някои от най-прочутите писатели на Франция. Къщите на бележити създатели като Колет и Емил Зола съставляват освен скъпо архитектурно и историческо благосъстояние, само че и носят в себе си духа на личностите, които са живели и творили в тях. Пръснати във всички краища на Франция, множеството от постройките са превърнати в музеи. Автентичността на къщите е непокътната дотолкоз, че посетителите могат да видят от близко даже бюрата, на които имена като Жорж Санд и Франсоа дьо Шатобриан са завършвали своите творби. Най-често обградени от огромни градини и буйна растителност, надалеч от суетата на огромния град, къщите на тези френски писатели са били извор на мира, тишина и ентусиазъм.

Разгледайте галерията, с цел да видите къщите на Стефан Маларме, Колет, Емил Зола и Франсоа дьо Шатобриан, както и замъка Медан. 

 
10 здания от света, които ще ни смаят
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР