Френските фермери търпят значителни загуби от демографската експлозия на дивите

...
Френските фермери търпят значителни загуби от демографската експлозия на дивите
Коментари Харесай

Френски фермери се борят с нашествие на глигани

Френските фермери търпят обилни загуби от демографската детонация на дивите свине в страната през последните три десетилетия, предава Агенция Франс Прес.
Гладът кара дивите животни да излязат от укритието на горите, с цел да търсят храна.
" От година на година става все по-зле. Те унищожават всичко. Стадо глигани идват всяка нощ. Похапват малко тук, малко там и изпотъпкват всичко “, твърди фермерът Ив Ролан.
Досега през тази година дивите свине са унищожили осем хектара от земята на фермата му в северозападния френски район Бретан.
„ Баща ми не беше виждал глиган, до момента в който беше фермер. Сега е цяло настъпление “, продължава Ролан.
Официалните данни за броя отстреляни диви свине във Франция разрешава да се разбере мащабът на казуса.
През 1990 - 1991 година убитите от ловци животни са 150 хиляди. През 2016 - 2017 година броят им към този момент е 700 хиляди.
Кристин Сен-Андрио от Националната службата за запазване на дивата фауна (ONCFS) счита, че климатичните промени и урбанизацията са причина за стремглавото повишаване на броя на прасетата и желанието им да търсят храна в земеделските земи.
Друг сериозен, въпреки и малко предстоящ, проблем е все по-високата междинна възраст на ловците. Освен това повече днешни авджии избират да излизат на лов само в събота или неделя, което надалеч не е задоволително.
Гневът на фермерите от Сен Мало, Северозападна Франция, е достигнал пределната си точка. Те са изготвили петиция, адресирана до централната власт в Париж, с искане за въвеждането на изключителни ограничения и най-много за улеснение на лова на глигани и понижаване цената на ловния билет.
Андре Дуар, началник на локалния ловджийски съюз, твърди, че президентът на страната Емануел Макрон към този момент е осведомен с казуса. Малко евентуално е обаче държавното управление да вземе решение за улеснение лова на диви животни. Активистите за права на животните имат надалеч по-силно лоби в Париж в сравнение с фермерите от провинцията. Актрисата Бриджит Бардо към този момент изиска оставката на министъра на околната среда Никола Юло точно с претекста, че той не прави задоволително за ограничение на лова на диви животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР