Френските Алпи ще бъдат домакин на Зимните олимпийски игри през

...
Френските Алпи ще бъдат домакин на Зимните олимпийски игри през
Коментари Харесай

Зимната олимпиада през 2030 ще бъде във френските Алпи, Солт Лейк Сити ще е домакин през 2034

Френските Алпи ще бъдат хазаин на Зимните олимпийски игри през 2030 година, откакто от Международния олимпийски комитет оповестиха, че това е единствената кандидатура и стартират " таргетирани полемики " за провеждането на Игрите. Следващата Зимна олимпиада през 2034 ще бъде в Солт Лейк Сити, Съединени американски щати по същата причина.


По този метод Франция ще одобри две Олимпиади в границите на шест години - летните през 2024 в Париж, както и зимните през 2030 в Ница и покрайнината. Очаква се френските Алпи и Солт Лейк Сити да бъдат доказани публично като домакини от МОК през идващото лято.

В същото време Швейцария е любимец за Зимната олимпиада през 2038 и от МОК оповестиха, че кандидатурата на страната ще получи " фаворизиран разговор ".

Все отново Карл Слос, президент на Комисията за бъдещи семейства към МОК посочи, че към момента не всичко е финално. " Кандидатите за домакини би трябвало да си напишат домашното, решенията не са дефинитивни ", сподели той. Това не спря президентът на Франция Емануел Макрон да изрази насладата си от извоюваното домакинство в обществените мрежи. " Иновативни, природосъобразни и инклузивни Игри, които ще накарат Франция и планините ни да блестят. Каква горделивост! ", написа той в Х. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР