Френски служители са започнали гладна стачка срещу задължителните ваксинации в

...
Френски служители са започнали гладна стачка срещу задължителните ваксинации в
Коментари Харесай

Гладна стачка във Франция с9рещу ваксинирането в здравния сектор

Френски чиновници са почнали гладна стачка против наложителните имунизации в здравния бранш.Разпоредбата влезе в действие от през вчерашния ден и визира близо три милиона здравни и обществени служащи.

Напрежението към наложителното имунизиране във Франция не стихва:пожарникар - доброволец и санитар са оповестили гладна стачка на площад покрай болничното заведение в Ница.

" Психологическият напън е доста мощен " - твърди огнеборецът пред вестник " Нис матен ", като твърди, че не е съперник на имунизациите.

" От болничното заведение ви звънят у дома, с цел да ви разпитват дали сте имунизирани " - споделя той.

В поддръжка на стачкуващите се е оповестил и здравен синдикат, а управлението на болничното заведение дава сигнали за закъснение на работата заради понижаване на личния състав в някои отделения. Противниците на наложителното имунизиране не престават своите съботни митинги.

От през вчерашния ден санитарният паспорт е наложителен за всички работещи в здравния бранш и обществените услуги, включително пожарната, полицията, старческите домове, както и за лекари, психолози и терапевти на свободна процедура. Неизпълнилите изискването се оказват недопуснати до работа и лишени от заплата, без да бъдат уволнявани. Въпреки митингите към 84% " от засегнатите от решението към този момент са се ваксинирали.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР