Френски съд осъди днес шестима тийнейджъри във връзка с убийството

...
Френски съд осъди днес шестима тийнейджъри във връзка с убийството
Коментари Харесай

Във Франция шестима тийнейджъри бяха осъдени във връзка с убийство

Френски съд осъди през днешния ден шестима младежи по отношение на убийството на учителя по история Самюел Пати през 2020 година, съобщи Ройтерс.

Пати беше погубен, откакто посочил на учениците си карикатури на пророка Мохамед в час по независимост на изразяването. Действията му предизвикали гнева на родители мюсюлмани, защото за тях изображенията на пророците са осквернение.

Сред наказаните е тийнейджърка, за която се допуска, че споделила на родителите си, че Пати бил помолил учениците мюсюлмани да изоставен класната стая, преди да покаже карикатурите. Съдът я призна за отговорна за това, че казаното от нея е неистина, защото тя не е участвала на въпросния урок.

Останалите младежи бяха приети за отговорни по обвинявания за присъединяване в незаконен сговор и за оказване на помощ при подготовката на засада, предава уин бг/ 

Четиридесет и седем годишният Пати бе погубен покрай учебното заведение, в което преподаваше, в предградие на Париж. Осемнадесетгодишният му палач от чеченски генезис бе убит от полицията скоро след смъртоносното нахлуване против учителя.

Тийнейджърите бяха приети за отговорни за това, че дали на килъра информация за Пати.

Най-тежката от постановените присъди е шест месеца, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР