Френската компания Акуо, работеща в сектора на производството и разработването

...
Френската компания Акуо, работеща в сектора на производството и разработването
Коментари Харесай

Френската Акуо осигури рефинансиране на 5 водноелектрически централи у нас

Френската компания " Акуо ", работеща в бранша на производството и създаването на планове свързани с възобновима сила, разгласи, че сполучливо е осигурила рефинансиране за планов портфейл с пет водноелектрически централи (ВЕЦ) в България с мощ от 15,5 мегавата.

Сделката идва след придобиването през март 2021 година на " Пи Ви Би Пауър България ", сдружението, което ръководи тези пет централи. Те са настоящи от 2010-2013 година и са ситуирани на река Искър покрай гр. Своге.

Придобиването стана допустимо благодарение на мостово финансиране от Eiffel Energy Transition Fund. А банковото рефинансиране беше поето от Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и УниКредит Булбанк, оповестяват от двете банки.

" Акуо " са сътрудник и на френското сдружение за ръководство на вложения Rgreen Invest посредством неговия фонд Infragreen IV, като по този метод последните стават съакционер дружно с " Акуо " във връзка с посочените активи, с 49% присъединяване.

Рефинансирането от Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк дава опция на " Акуо " да освободи финансови запаси, които ще бъдат употребявани за създаване на други планове свързани с възобновими енергийни източници (ВЕИ) " на зелено " в страните, в които Европейска банка за възстановяване и развитие прави активност.

Копанията " Акуо " е с централен офис в Париж, има общо над 350 чиновници и участва допълнително от 15 страни в света.
 Сърбия влага до €700 милиона в нова Водноелектрическа централа
Сърбия влага до €700 милиона в нова Водноелектрическа централа

Тя би трябвало да проработи до 2025-а година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР