Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни сметки на изнемогващи

...
Френската евродепутатка Манон Обри размаха днес енергийни сметки на изнемогващи
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Изпратете сметките си за ток и газ в Москва, там е виновникът!

Френската евродепутатка Манон Обри размаха през днешния ден енергийни сметки на изнемогващи частни консуматори пред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ѝ отвърна, че същинският провинен за покачването на цените е Владимир Путин, съобщи Франс прес.

" Знаете ли какво? Изпратете ги в Москва! ", отговори Фон дер Лайен.

По време на дебатите в Европейския парламент след годишната тирада " За положението на Съюза ", произнесена от ръководителката на комисията, лявата евродепутатка взе думата, като размаха сметки за енергийни разноски, изпратени от нейни сънародници, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обри даде образец със сметката за ток на Жил, която се е нараснала със 113 евро на месец и в този момент индивидът не е сигурен, че ще може да се отоплява през зимата. Тя прочете и друга фактура, 2300 евро за газ за 6 месеца, а също и въпрос от консуматор, дали ще би трябвало да спре да яде или да не си пуска осветлението през зимата.

" Тази рецесия не е резултат само на войната в Украйна и на мерзкия шантаж на Владимир Путин, а е артикул на икономическа система, чиито пропуски би трябвало да признаете ", обърна се Манон Обри към председателката на комисията.

Минути по-късно, взимайки още веднъж думата пред евродепутатите, Урсула фон дер Лайен контраатакува. " Госпожо Обри, сметките, които показахте, да, те са непостижими, правилно е! Но знаете ли какво? Изпратете тези фактури в Москва, там е виновникът ", съобщи германката, която показа оферти на Еврокомисията за преодоляване скока на цените на газа и електричеството.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР